• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Een scootmobiel, elektrisch en comfortabel rijden

Een scootmobiel is een handig hulpmiddel als je wat slechter ter been bent en je wel zelfstandig wilt kunnen verplaatsen
€899,00 €899,00
+

Een scootmobiel, elektrisch en comfortabel rijden

Een scootmobiel is handig hulpmiddel als je wat slechter ter been bent en je jezelf wel zelfstandig wilt kunnen verplaatsen. Het is een open gehandicaptenvoertuig met 3 of 4 wielen.

Jongeren én ouderen mogen rijden op een scootmobiel. Gaat de scootmobiel sneller dan 10 kilometer per uur, dan moet je 16 jaar of ouder zijn. De snelheid van een scootmobiel kan variëren tussen 6 en 45 km/u.

Je mag met een scootmobiel rijden op de stoep, fietspad en rijbaan. Je houdt je aan de verkeersregels die voor de gebruikte plek gelden. Op de stoep gedraag je je dus als voetganger, op het fietspad als fietser, etc.

Een rijbewijs is niet nodig, wel moet je voor een scootmobiel een verzekering afsluiten. Dat kan een WA verzekering zijn, maar je kunt ook een Al-Risk verzekering afsluiten.

Een goede verzekering kun je afsluiten bij de ANWB, nu met een aanbieding voor 1 jaar gratis Wegenwacht Scootmobiel Service, een prima pechhulp dienst! Je moet dan wel lid worden van de ANWB (€ 15,- per jaar).

Voor uitgebreide informatie van de overheid over een scootmobiel kun je terecht op: overheid scootmobiel informatie